Menü Bezárás

Vannak, akik kicsinyes politikai bosszúból mindent megtesznek, hogy egy európai nagyváros hetedik legfejlettebb kerületének gazdasági fejlődése megtorpanjon. Ők azok, akik nem foglalkoznak az itt működő vállalkozások, gazdasági szereplők és az itt dolgozó ezrek érdekeivel. Ők nem partnereink.

Mi a helyi gazdaság szereplőivel, a kisebb és nagyobb cégekkel, a munkásokkal dolgozunk együtt. Azért, mert a célunk egy egyenes vonalon fejlődő kerület létrehozása.

Egy vállalkozásbarát, a helyi gazdaság fejlődését szolgáló kerületi vezetés tudja: ami jó a lakosságnak, az jó a gazdaságnak. Csak a vállalkozásokkal közös munkánkon múlik, hogy a cégekben rejlő tudás, tehetség kerületünk hasznára válik-e. A rendelkezésünkre álló eszközökkel egyszerre két célt kell szolgálnunk: a helyi gazdaság szereplői legyenek minél életképesebbek, a kerület lakói pedig minél könnyebben férjenek hozzá a rendelkezésükre álló szolgáltatásokhoz, ajánlatokhoz.

Ezért a következő 5 évben:

Befejezzük az elmúlt 20 év legnagyobb kerületi fejlesztését, az északi főgyűjtőcsatorna megépítését.

Az M3-as autópálya melletti szabad területeken újabb ipari zónákat hozunk létre.

Támogatjuk a kerületi klaszterek létrejöttét, inkubátorházat építünk, és mentorprogramot indítunk a helyi hagyományos, valamint start-up vállalkozások támogatására.

Megerősítjük együttműködésünket a gazdasági szereplők érdekképviseleti szerveivel, a kamarákkal és a szakszervezetekkel.

Megteremtjük a közösségi költségvetési tervezés alapjait, így az önkormányzati büdzsé egy részének elosztásáról, helyi kezdeményezésekről közvetlenül a kerületben élők döntenek majd demokratikusan, nyílt viták után.

Pályázati forrással támogatjuk a szociális vállalkozások létrejöttét.

Szolgáltatásokkal és mobilapplikációval megtámogatott kerületikártya-rendszert hozunk létre.

Területi adatbázist készítünk a bejelentésköteles vállalkozásokról, amelyet nyilvános térképes keresőre teszünk, hogy mindenki gyorsan és könnyen találhasson kerületi mesterembert.

Üzlet- és szolgáltatásfejlesztési pályázati programot indítunk a kerületi vállalkozások indulásának és piacképességének támogatására.