Menü Bezárás

Ahol közpénzből, azaz állampolgárok és a vállalkozások befizetett adóforintjaiból gazdálkodnak, alapvető a tisztességes, átlátható gazdálkodás. A közélet tisztasága egyszerre jelenti az öncélú titkolózás felszámolását és a civil kontroll szerepét tagadó pökhendi, bosszúálló politika elutasítását. A korrupció felszámolása pedig olyan forrásmegtakarítást jelent, amellyel gyorsítható a kerület fejlődése is.

A lassan mindent behálózó oligarchikus és korrupt állami működéssel szemben hamar és egyszerűen megteremthető az ellenpólus. Egy olyan kerület és önkormányzat, amely nemcsak nyitott állampolgárai, munkaadói felé, hanem mindenki számára átláthatóan működik és intézi pénzügyeit.

Ezért a következő 5 évben:

Egy független, antikorrupciós civil szervezet segítségével, más kerületi, települési minták alapján bevezetjük az átláthatósági biztos intézményét, így minden közpénzforint sorsa átlátható és követhető lesz kerületünkben.

A közbeszerzési eljárások során figyelembe vesszük a „zöld”, azaz a környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő közbeszerzés alapelveit és előírásait.

Bővítjük az állampolgári részvételen alapuló nyitott döntéselőkészítési eszközeinket annak érdekében, hogy fejlesztési anyagaink közösségi tervezés keretében, az érintettek érdemi bevonásával, teljes nyilvánosság mellett készüljenek el a következő