Menü Bezárás

Közös jövőnk záloga egészségünk megóvása, a betegségek megelőzése. Egy kerületnek sem szabad tétlenül néznie polgárai romló egészségesélyeit.

Tudjuk: a kormányzat és főváros hibája miatt katasztrofális állapotok uralkodnak az egészségügyben. Ellátási káoszt okoz egy orvos távozása, hatalmas problémát jelent a légkondicionálás hiánya a budapesti egészségügyi intézményekben, az orvoshiány miatt műtétek maradnak el, osztályok zárnak be. A Fidesz rombolása az egészségügyben nemcsak újsághír a számunkra, hanem tapasztalható valóság a XV. kerületben is. Ennek jelképe nem más, mint a kormánybarát vállalkozás csődje után Rákospalotán maradt torzó az új, modern háziorvosi rendelő helyett.

Erőforrásainkat hatékonyan felhasználva kiemelt figyelmet kell fordítsunk a megelőzésre, a szűrővizsgálatokra, valamint az egészségügy belépési pontjaként, a betegutak első állomásaként működő rendelőintézetünkre, háziorvosi hálózatunkra és az ott dolgozók anyagi megbecsülésére.

A tízmilliárdnyi közpénzből fizetett stadionszékeket ugyan nem tudjuk kórtermekké varázsolni, de amit tudunk, azt megtesszük az itt élő 80 ezer ember érdekében.

Ezért a következő 5 évben:

Felszámoljuk a Deák utcai torzót, a károkozásért bírósági úton veszünk elégtételt, az elmaradt fejlesztés megoldása mellett pedig felújítjuk összes háziorvosi rendelőnket.

A helyi egészségügyi hálózat fejlesztésével drasztikusan csökkentjük a várólistákat.

Új diagnosztikai gépeket, laboreszközöket – például CT-t – vásárolunk.

A kerületi lakóhellyel rendelkezők számára hétvégén is biztosítjuk a diagnosztikai és laborvizsgálatokat – például CT, ultrahang, röntgen –, amelynek árát 100 százalékban magunkra vállaljuk, így biztosítva a személyzet hétvégi munkabérét is.

Kiemelten támogatjuk az egészségügyi hálózatunkat összekapcsoló informális és civil háttérszerveződéseket.

Az egészséges életmódot középpontba helyező közösségi programokat indítunk.

Megszervezzük és támogatjuk az otthoni szakápolást.

5 éves dohányfüst- és csikkmentes programot indítunk, amelynek keretében megelőzési kampányt indítunk, valamint minden busz- és villamosmegálló közelébe csikktartó szemetest helyezünk ki.

Pályázati támogatási programot indítunk egészségmegőrző és a megelőzésben tevékenykedő civil szervezetek számára.