Menü Bezárás

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota az otthonunk. Itt nőttünk fel, itt élünk. Ide jártunk iskolába, és itt születtek a gyermekeink. Ismerünk szinte minden utcát, zegzugot. Ezt a helyet választottuk, itt találtuk meg boldogulásunkat. Ez lett a minket nevelő otthoni meleg után az otthonunk. Minden ideköt minket. A legtöbb élményünk és barátságunk, az első szerelmünk, az első közös lakásunk, a gyereknevelés szépségei és kihívásai, illetve sokunknak a munkája is, idős korunk gyötrődései és örömei. A hétköznapok, az ünnepek. Minden. Ez az életünk. Szeretjük. A tizenötödik mindenki kerülete!

Az elmúlt hónapokban azonban a hétköznapok harcai mellett új frontot nyitott a kerület életében egy spontán összeállt bosszúkoalíció. Ennek tagjai önös politikai érdekekből próbálják lerombolni közös eredményeinket. Ők azok, akiknek semmi nem számít. Ők azok, akik nem akarják Rákospalota, Újpalota és Pestújhely békéjét. Ők azok, akik eltagadják a közös erőfeszítéseinket és eredményeinket, megakadályozzák közösségünk fejlődését.

A mindennapjaink része lett az, hogy a Fidesz megakadályozza, hogy több fizetést adhassunk dolgozóinknak, a gyermekeinket nevelő bölcsődei gondozóknak és óvónőknek, a szakrendelőben dolgozó ápolóknak. Ennek a fideszes bosszúkoalíciónak a tagjai mindent elkövettek, hogy működésképtelenné tegyék a kerületet, hogy ne legyenek rendezvények. Mindent megtettek, hogy ne támogathassuk a civil és egyházi szervezeteket, hogy elmaradjon gyermekeink nyári tábora.

A becsületsértésért jogerősen elítéltek útja nem járható. Sokak megfeszített munkájának köszönhetően kudarcot vallott a bosszúkoalíció. Az elmúlt évek eredményei és az összekapaszkodásunk miatt megtarthattuk nagyobb rendezvényeinket, vannak nyári táborok, megalakult a parkőrszolgálat, és elindítottuk az elmúlt 20 év legnagyobb kerületi fejlesztését is: az északi főgyűjtő-csatorna megépítését.

Ez a kerület sokunk otthona. Most nem állhatunk meg, nem fordulhatunk vissza. A nyugodt, békés és egyenes vonalon haladó fejlődés a XV. kerület érdeke! Az eredményeket közösen értük el. Hisszük, hogy most egy soha nem látott szövetséggel és egységgel, komoly munkával, tisztességgel és becsülettel sikerül ismét békét, kiegyensúlyozott viszonyokat teremtenünk a kerületben. Ezen az úton újra megtalálja majd mindenki a hangot egymással a kerület érdekében, és eltüntethetjük végre a kicsinyes politikai bosszúkra építő politikai kultúrát a XV. kerületből.

Ez olyan közös érdek, amelyet mindannyian szolgálni fogunk. A 2019. évi önkormányzati választáson is erre kérünk felhatalmazást. Mert ez biztosítja a kerületben élők érdekét, intézményeink kiegyensúlyozott működését. Ez garantálja a kerületben nyújtott szolgáltatások, a szociális ellátások színvonalát, az egészségügyi várólisták csökkentését a jövőben is.

Ehhez viszont nyitott vezetésre van szükség. Olyan vezetésre, amely együtt gondolkozik a kerületben élőkkel, dolgozókkal, a civil szervezettekkel, pártokkal, politikusokkal. Csak úgy lehetünk sikeresek, ha szövetségben munkálkodik mindenki a tizenötödikért.